You are currently viewing האם כדאי להקפיא ביציות אחרי גיל 35
האם כדאי להקפיא ביציות אחרי גיל 35

רופאים ממליצים לנשים להתעבר טבעית בגיל צעיר כדי ללדת ילדים בריאים, אך כיום ניתן באמצעות הקפאת ביציות לשמר את הפוריות ולאפשר לנשים להחליט מתי להתעבר ולהקים משפחה. המומחים ממליצים לעבור את הליך הקפאת הביציות בגיל מוקדם כדי לשפר את סיכויי ההצלחה להרות בעתיד מהביציות שהוקפאו וכדי ללדת ילד בריא.
חוק הקפאת ביציות קובע שכל אישה, בין אם היא נשואה, אם לילדים, גרושה ובין אם היא רווקה, יכולה בטווח הגילים 30-41 לעבור הליך להקפאת הביציות. לפני החלת החוק החדש יחסית, אפשרות הקפאת הביציות נבעה אך ורק משיקולים רפואיים, בעיקר בגלל מחלה קשה של האישה, טיפולי הקרנות וכימותרפיה העלולים לפגוע בשחלות וביכולת הפוריות, או בגלל בעיה אצל בן הזוג הבאה לידי ביטוי בהיעדר זרע זמין לצורך ההפריה.

האם כדאי להקפיא ביציות

ירידה משמעותית בפריון האישה לאחר גיל 35

כיום כבר ידוע כי לאחר גיל 35 יש ירידה משמעותית בפריון הנשים. במציאות החיים בעולם המודרני חלק גדול מהנשים דוחה את הכניסה להריון לאחר גיל 35, ויש גם לא מעט נשים הדוחות את ההריון לאחר גיל 40. בגיל מבוגר ישנם סיכונים גדולים יותר הן לאם הנושאת את העובר והן לעובר עצמו. מאחר וגיל האם נמצא במגמת עלייה בעשורים האחרונים, בישראל ובכל העולם, נושא הקפאת הביציות הפך לרלוונטי עבור נשים רבות.
כדאי לדעת כי על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בישראל קרוב ל-5,000 יולדות חצו את גיל 40. הסיבות להריון המאוחר הן רבות ומגוונות, בדרך כלל הנשים אינן ממהרות להתעבר וללדת משיקולים כגון קריירה, לימודים ממושכים, רצון לטייל, לגור ולעבוד במדינות מעבר לים, ובגלל נישואים מאוחרים.
מאחר שלא ניתן להתעלם מהירידה המשמעותית בפריון האישה, נשים רבות מתעניינות בנושא שימור הפוריות. חשוב לדעת כי בטווח הגילים 25 עד 35 כושר הפוריות של האישה פוחת במחצית, ולאחר גיל 40 פוריות האישה היא מחצית מכושר פוריותה בגיל 35 כיוון שמאגר הביציות בשחלות מידלדל בצורה דרסטית ובנוסף איכות הביציות נפגמת.

סיכויי ההצלחה

בשנים האחרונות חלו התפתחויות טכנולוגיות בתחום הפוריות, בין היתר שימור פוריות באמצעות הקפאת ביציות שטרם הופרו. עד לאחרונה שיטה זו יושמה רק בקרב נשים שעמדו לפני טיפולים כמו הקרנות וכימותרפיה ובקרב נשים שהיה קיים חשש לפגיעה בלתי הפיכה בכושר הפוריות שלהן.

סיכויי ההצלחה לשימור הפוריות באמצעות הקפאת ביציות תלויים בגורמים כגון כושר ההישרדות של הביציות, שיעור הפריית הביציות לאחר הליך הפשרתן וביכולת של השתרשות העוברים ברחם האישה. לכן, נשים המקפיאות ביציות בגיל 35 יכולות להפשיר את הביציות שהוקפאו בגיל מתקדם ושיעור ההריון והלידה של תינוק בריא זהה לסיכויים של נשים בגיל 35.

יש לעבור הערכה רפואית לפני הליך הקפאת הביציות, הרופאים ממליצים לעבור את ההליך לפני גיל 40. התהליך מבוסס על שני שלבים – גירוי השחלות בעזרת טיפול תרופתי ושאיבת הביציות בעזרת מחט ייעודית. על פי הנתונים שהצטברו, שיעור ההצלחה עד גיל 35 הוא 33%, ובגילים 35-37 שיעור ההצלחה עומד על 26% בלבד. עלות הטיפול כ-15,000 ₪, אך יש לשקלל גם את עלות התרופות הנדרשות, כ-3,000 ₪.

למידע נוסף על תרומת ביציות ופונדקאות לחצי כאן

 

מינה יולזרי

מינה יולזרי

מנהלת את המרכז להורות באמצעות פונדקאות

בעלת תואר ראשון במדעי ההתנהגות מאוניברסיטת בן גוריון
סיימתי תוכנית הסבה לעבודה סוציאלית באוניברסיטת תל אביב
תואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות של טיפול משפחתי וזוגי מאוניברסיטת תל אביב
סיימתי קורס גישור וקורס בהנחיית קבוצות

עדה אטיאס

עדה אטיאס         

מנהלת את המרכז להורות באמצעות פונדקאות

בעלת תואר ראשון בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת בן גוריון
תואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות של טיפול משפחתי וזוגי מאוניברסיטת תל אביב
סיימתי קורס דו שנתי בהנחיית קבוצות

בואו נדבר - הקפה עלינו :)

    אשמח לקבל מידע שיווקי

    תינוקות מפונדקאות - מרכז להורות

    למעלה מ-3000 תינוקות בריאים להורים מאושרים

    עדה אטיאס: 073-3744-752 | מינה יולזרי: 073-3744-752
    Call Now Button דילוג לתוכן
    1

    אם החלטתם להגשים את חלומכם להיות הורים באמצעות פונדקאות – הגעתם למקום הנכון.

    נשמח אם תשאירו לנו פרטים ואנו ניצור קשר במהלך 24 השעות הקרובות.

      אשמח לקבל מידע שיווקי

      ×