You are currently viewing פונדקאות בעולם
פונדקאות בעולם

 

זוגות רבים ואף יחידים (רווקים ורווקות, יחידים מהקהילה) מעוניינים בימים אלו לבצע את הצעד המשמעותי ביותר בחייהם המשותפים ולהפוך להורים. עם זאת, נסיבות החיים מאלצות אותם לא פעם לבחור במסלול מעט שונה מהנורמה הרווחת, ולבחור במסלול הפונדקאות. לצערם, חוקי הפונדקאות בארץ לא נגישים כמו במגוון מדינות בעולם. מהם חוקי הפונדקאות במדינות נבחרות ברחבי העולם, ובאיזה מדינות בעולם ההליך מותר ובאילו מהן לא?

כאשר זוגות או יחידים אינם מצליחים או יכולים להביא ילדים לעולם מסיבות שונות, כמו למשל קושי להרות או נסיבות חיים שמקשות על התהליך, הם פונים לא פעם אל מסלול הפונדקאות אמנם בימים אלו לא מעט יחידים או זוגות מקהילת הלהט"ב פונים למסלול זה, אך תתפלאו לשמוע שלא מעט זוגות הטרוסקסואליים או רווקים יחידים מתחילים תהליך פונדקאות, וזאת במטרה להגשים את חלומם.

פונדקאות – מידע כללי

פונדקאות, למי מכם שפחות מכיר, היא למעשה נשיאת עובר על ידי אם נושאת עד לידתו בשעה טובה ומוצלחת. לאחר הלידה התינוק נמסר להוריו המיועדים והמאושרים. חלק מהאנשים רואים בהליך הפונדקאות כסוג של תיקון חיים ואף פתרון מרחיב לב עבור מי אלו שאינם יכולים להביא ילדים לעולם, אך מאידך גיסא חלק מהאנשים חווים את הרעיון של פונדקאות כסחר באיברים של ממש, תוך ניצול של נשים אומללות שאין להן קול משלהן, אם וישנו.

פונדקאות נתפסת בעולם המערבי כהליך חשוב, אך תחת הגבלות מסוימות בהתאם למדיניות המדינה בנושא זה. בחלק ממדינות העולם השלישי ההליך מנוצל גם למטרות רווח מצד גורמים מסוימים אך גם למטרות אלטרואיסטיות, כגון הבאת ילד לעולם ואל חיק המשפחה הפוטנציאלית.

בתהליך הפונדקאות יש נשים הזקוקות לתרומת ביצית מאחר וללא מעט נשים אין ביציות בשחלות, או שהביציות שלהן אינן טובות ועל כן הן לא מסוגלות להרות, ויש גם נשים ללא שחלות. אישה שלא יכולה להתעבר באמצעות הביציות שלה זכאית לתרומת ביצית בגלל הידוק הרפואי, והרופא המטפח יפנה אותה להגשת בקשה לתרומת ביצית ליחידת ה-IVF.

חוקי פונדקאות בעולם – מהם ההבדלים בין המדינות השונות?

לאור העובדה שהליך הפונדקאות בישראל הוא מורכב, ארוך ופסול לזוגות ולאבות יחידים מהקהילה, רבים מההורים המיועדים מוצאים עצמם פונים אל מקומות אחרים ברחבי העולם, כמו למשל גאורגיה, שבה אמנם אין חוקים מוסדרים בנושא זה, אך מדיניות הממשלה במדינה נוטה להיות סלחנית כלפי התהליך. משרד המשפטים הגיאורגי יצר מעין תהליך משפטי שמאפשר לבצע את ההליך ביתר קלות. בהתאם לחוק בגאורגיה, הליך הפונדקאות הוא למעשה חוזה לכל דבר ועניין בין האם הפונדקאית להורה שבדרך.

עם זאת, חשוב לדעת שאם חוזה הפונדקאות הנחתם בין הצדדים כולל גם פיצוי עבור האם הנושאת, על הצד השני לשלם אותו במלואו. החוזה מכסה את כל התרחישים האפשריים בין שני הצדדים, ובתוך כך כולל את הסיכונים הנלווים לתהליך, נושאים רגישים כמו הפסקת הריון מרצון, והציפיות והאחריות שבין הצדדים. שוב נדגיש שאכן מתאפשר, תחת מסדרון משפטי, לנהל את הליך הפונדקאות בגיאורגיה, וזוהי אחת המדינות הנוחות והיעילות ביותר לעבור את ההליך בעולם, גם בזכות הקרבה הגיאוגרפית לישראל, המחיר הזול

בארצות הברית, לעומת זאת, המצב שונה. הליך הפונדקאות מעוגן בחוק כיום אין חוק פדרלי הנוגע להליך הפונדקאות המחייב את כל 50 המדינות כאחת. אלא כל אחת מהן מחויבת לפי הסנטור שלה, וכיוצא מכך ישנם הבדלים משמעותיים בין המדינות. יהיה יותר קל, למשל, לעבור את הליך הפונדקאות בקליפורניה הליברלית יותר מאשר בטקסס ולואיזיאנה השמרניות יותר. בעוד שפונדקאות באמצעות הפריה חוץ גופית היא השיטה הנפוצה ביותר, להורים עומדת הזכות לבחור גם בשיטת הפונדקאות המסורתית יותר. עם זאת, שיטה זו היא אינה מקובלת במדינות רבות בארצות הברית, אז אם אתם מעוניינים לבצע את ההליך בשיטה זו כדאי לכם להתייעץ עם עורך הדין של סוכנות הפונדקאות שבחרתם ולהחליט לפי ייעוצו באיזו מדינה תעשו אותו.

בחלק מהמדינות בארצות הברית הזכות לעבור תהליך פונדקאות מעוגנת בחוקים המקומיים, מה שמיטיב עם ההורים העתידיים, אך בחלק מהמדינות חוקי הפונדקאות עלולים להיות נוקשים יותר, כי לכל מדינה מערכת חוקים וערכים משלה. המרכז להורות מציע ייעוץ וליווי משפטי, ומשתמש בשירותיהם של עורכי דין המתמחים, בין היתר, ברזי מערכת המשפט האמריקאית.. כדאי להתייעץ איתם טרם הגעתכם אל ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות, וזאת בכדי להימנע מאי אלו אכזבות.

מדינה נוספת שבה מתאפשר לבצע את הליך הפונדקאות היא אוקראינה, שבה החל מ 2002 הליך הפונדקאות הוא חוקי לגמרי. על פי החוק האוקראיני לאם הפונדקאית אין זכות הורית על פרי בטנה והוא משויך מידית להוריו המיועדים. חוקי הפונדקאות באוקראינה מאפשרים להורים המיועדים אף לרשום עצמם בתעודות הלידה של התינוק, בעוד שלאם הפונדקאית אין זכות לרשום את שמה בתעודה זו, בטח ובטח שלא לשמור אותו לעצמה. לאור זאת, אפילו אם התינוק נולד באמצעות תרומת זרע אנונימית, אין לאם הפונדקאית זכות לשמור אותו.

פונדקאות אלטרואיסטית לעומת פונדקאות למטרות רווח – מה ההבדל בין השתיים?

נגענו מקודם ברפרוף בנושא של פונדקאות אלטרואיסטית ופונדקאות למטרות רווח, ועכשיו הגיע הזמן להסביר את ההבדל בין השתיים. כידוע לכל אנו חיים בעולם לא פשוט שבו לא פעם אנשים חזקים מנצלים את כוחם על חסרי ישע, ואמנם מדינות העולם המערבי נלחמות מלחמת חורמה של ממש בנושא, אך בכל זאת סחר בבני אדם ובאיבריהם הוא עדיין רעה חולה ובועטת. בעוד שפונדקאות אלטרואיסטית היא הליך המתבצע בהתנדבות מלאה של האם הפונדקאית, פונדקאות למטרות רווח היא למעשה נשיאת ילד בתוך הרחם של האם הפונדקאית תמורת תשלום מצד ההורים המיועדים לאורך ההריון ואף לאחר הלידה, כמעין פיצוי עבור הטרחה והמעמסות הכלולות בתהליך ההריון והלידה.

אם אתם רוצים להביא ילד לעולם באמצעות פונדקאות זה מבורך ואנו מברכים על זה, אך חשוב לעשות את התהליך באופן מוסדר, ובעזרת סוכנות מנוסה וותיקה בתחום כמונו, נשמח לעזור לכם לתכנן את ההליך כך שהוא ייצא על הצד הטוב ביותר הן עבורכם, הן עבור ילדכם העתידי, וכן, גם עבור האם הפונדקאית. לפרטים נוספים אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר באמצעות הטלפון או דרך אתר האינטרנט שלנו, ונשמח לעזור לכם.

 

המאמר נכתב על ידי :

מינה יולזרי - מרכז להורות
מינה יולזרי

מנהלת את המרכז להורות באמצעות פונדקאות

בעלת תואר ראשון במדעי ההתנהגות מאוניברסיטת בן גוריון
סיימתי תוכנית הסבה לעבודה סוציאלית באוניברסיטת תל אביב
תואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות של טיפול משפחתי וזוגי מאוניברסיטת תל אביב
סיימתי קורס גישור וקורס בהנחיית קבוצות

עדה אטיאס - מרכז להורות
עדה אטיאס

מנהלת את המרכז להורות באמצעות פונדקאות

בעלת תואר ראשון בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת בן גוריון
תואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות של טיפול משפחתי וזוגי מאוניברסיטת תל אביב
סיימתי קורס דו שנתי בהנחיית קבוצות

 

 

בואו נדבר - הקפה עלינו :)

    אשמח לקבל מידע שיווקי

    תינוקות מפונדקאות - מרכז להורות

    למעלה מ-3000 תינוקות בריאים להורים מאושרים

    עדה אטיאס: 052-2907889 | מינה יולזרי: 052-2907322
    Call Now Button דילוג לתוכן
    1

    אם החלטתם להגשים את חלומכם להיות הורים באמצעות פונדקאות – הגעתם למקום הנכון.

    נשמח אם תשאירו לנו פרטים ואנו ניצור קשר במהלך 24 השעות הקרובות.

      אשמח לקבל מידע שיווקי

      ×