You are currently viewing פוריות הגבר
פוריות הגבר

גברים רבים שואלים את עצמם "עד מתי?". גופנו משתנה ללא הרף בעודנו מתקדמים עם החיים. פתאום מופיעה לה כרס בירה, אנו נאנחים כאשר מתיישבים או קמים מכיסאות, וגם הפוריות שלנו, בין אם נרצה בכך או לא, משתנה ללא הרף. מהן השנים הכי טובות מבחינת הפוריות שלנו, איזה בדיקות עושים בשביל לברר את העניין, האם אפשר להחזיר את הגלגל לאחור, ואיתו את הפריון, ומתי צריך לחשוב על פונדקאות כפתרון? 

פוריות הגבר

 

אין מה לעשות, הזמן עושה את שלו וכולנו חווים את זה. גוף האדם נמצא בשיא כוחו ואחדותו באזור גיל 35, ומנקודה זו הלאה, כך על פי הרפואה המודרנית, הול נהיה קצת יותר מסובך. פוריות הגבר היא נקודה רגישה עבור רוב הגברים, בטח ובטח כאשר מגיע הגיל להחליף דיסקט ולהפוך להורה. מדובר באתגר שהוא לא רק נפשי ורגשי, אלא גם פיזי עבור חלקם. אף אחד לא מושלם, ואפילו הגבר הכי מרשים בעולם יכול לסבול לעיתים מבעיות נפוצות כמו אין אונות. זה קורה לכולם ואין במה להתבייש כך. עם זאת, כאשר מגיע הגיל והדברים לא זזים בכיוון הנכון, שווה אולי לבחון אלטרנטיבות הורות מעט לא שגרתיות, אך לגיטימיות לא פחות מהדרכים המסורתיות.

 

מהן השנים הכי טובות עבור פוריות הגבר? 

 

מחקרים מראים כי גברים מתחת לגיל 40 הם בעלי סיכויים טובים יותר להפוך לאבות מאשר גברים מעל גיל 40, וזאת לאור איכות הזרע שיורדת עם השנים. מרבית הגברים אמנם אכן מייצרים מיליוני תאי זרע חדשים ביום, אך לאחר גיל 40 איכות הזרע פוחתת. כמות נוזל השפיכה (הנוזל שמכיל בין השאר את הזרע) ויכולת הזרע לנוע אל עבר ביצית במהלך קיום משגל יורדת בהדרגתיות בין הגילאים 20 עד 80. נכון, כולנו שמענו על גברים בני 70 ואפילו 80 שהפכו להורים בפעם הראשונה בגילם המתקדם, אך זה נדיר. לטנגו, כאמרה הידועה, צריך שניים, וגילו של הגבר משפיע לא פחות מגילה של האישה על יכולת הזוג להביא ילדים לעולם. הסיכונים הנלווים להריון עולים ככל שגילו של הגבר עולה, כמו למשל סיכון ההפלה הטבעית בקרב נשים שבן הזוג שלהם הוא בן מעל 45, לעומת נשים שבן הזוג שלהם הוא בן פחות מ-25.

 

בעקבות השינויים שגופנו עובר ככל שאנו מתבגרים, תינוקות הנולדים להורים מבוגרים חשופים לסיכון גבוה למומים מולדים ואבנורמליות גנטית. הסיכון של בעיות נפשיות ואוטיזם עולה משמעותית גם הוא בקרב ילדים להורים מבוגרים יותר, זאת בהשוואה לילדים של הורים צעירים יותר. עם זאת, חשוב לזכור שמרבית הילדים נולדים בריאים ושלמים, וזאת בלי קשר לסיכון הגובר ככל שגיל האבות עולה.

 

מהם הגורמים לאי פריון בקרב גברים? 

 

אי פריון מוגדר כמצב שבו האישה אינה נכנסת להריון למרות ניסיונות מכוונים וקיום יחסי מין באופן סדיר, ללא אמצעי מניעה, התופעה נובעת עקב פגם באיכות ו/או בכמות הזרע. הסיבות העיקריות לאי פריון אצל גברים הן:

  • מום מולד כמו חוסר בצינוריות זרע.
  • דלקות חוזרות באשכים.
  • בעיות הורמונליות שונות.
  • סתימה בצינוריות הולכת הזרע.
  • אשך טמיר.
  • וריקוצלה.
  • עישון, תזונה לקויה, חשיפה מוגברת לכימיקלים ועוד.

 

ניתן לבדוק את איכות הזרע במרפאות מוסדרות בבתי חולים או לחליפין מרפאות פרטיות המתמחות בבריאות ומיניות הגבר. כיום אין בדיקה שבודקת בלעדית את פוריות הגבר אלא כבדרך אגב בדרך אל ההריון המיוחל. בדיקת זרע, כאמור, מהווה את השלב הראשון בהבנת רמת פוריותו של הגבר, ותסייע לו ביצירת מפה אל עבר הפונדקאות ותסייע לו להבין האם הוא בכלל צריך לבצע את ההליך הזה, או שהוא יכול להביא ילדים לעולם בכוחות עצמו. 

 

האם פריון זה משהו שאפשר להחזיר לקדמותו? מתי לשקול פונדקאות?

 

גברים המעוניינים להפוך להורים, בדרך זו או אחרת, בהחלט מסוגלים לכך. כיום, הודות להתקדמות הטכנולוגיה המרשימה ,ישנם מגוון טיפולים חדשניים שיעזרו למי שזקוק ומעוניין בכך להחזיר עטרה ליושנה. אם מדובר בבעיה רפואית שיוצרת אין אונות, ישנם טיפולים אנטיביוטיים שביכולתם להחזיר את המצב לקדמותו ולשפר את מצבו הרפואי. הרופא שלכם יכול להמליץ לכם על טיפול בהורמונים מסוימים המתאימים כמובן למצבכם הרפואי, ואם מדובר בבעיה יותר פסיכולוגית כדוגמת חרדת ביצוע ישנם טיפולים זוגיים ופרטיים שיכולים לסייע בתהליך ההחלמה. אז כן, אפשר לטפל בזה, רצוי וצריך לטפל בתופעה. 

 

גברים הסובלים מאי פוריות ומעוניינים להביא ילד לעולם יכולים לשקול את הליך הפונדקאות המאפשר להם להגשים את החלום. למרות הבעיה הרפואית הגבר יכול להביא ילד לעולם בין אם הוא בזוגיות ובין אם הוא יחיד, ומומלץ לפנות אלינו כדי לקבל הסברים נוספים ולהתחיל את הליך הפונדקאות בישראל או בחו"ל. 

 

המאמר נכתב על ידי :

מינה יולזרי - מרכז להורות
מינה יולזרי

מנהלת את המרכז להורות באמצעות פונדקאות

בעלת תואר ראשון במדעי ההתנהגות מאוניברסיטת בן גוריון
סיימתי תוכנית הסבה לעבודה סוציאלית באוניברסיטת תל אביב
תואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות של טיפול משפחתי וזוגי מאוניברסיטת תל אביב
סיימתי קורס גישור וקורס בהנחיית קבוצות

עדה אטיאס - מרכז להורות
עדה אטיאס

מנהלת את המרכז להורות באמצעות פונדקאות

בעלת תואר ראשון בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת בן גוריון
תואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות של טיפול משפחתי וזוגי מאוניברסיטת תל אביב
סיימתי קורס דו שנתי בהנחיית קבוצות

בואו נדבר - הקפה עלינו :)

    אשמח לקבל מידע שיווקי

    תינוקות מפונדקאות - מרכז להורות

    למעלה מ-3000 תינוקות בריאים להורים מאושרים

    עדה אטיאס: 052-2907889 | מינה יולזרי: 052-2907322
    Call Now Button דילוג לתוכן
    1

    אם החלטתם להגשים את חלומכם להיות הורים באמצעות פונדקאות – הגעתם למקום הנכון.

    נשמח אם תשאירו לנו פרטים ואנו ניצור קשר במהלך 24 השעות הקרובות.

      אשמח לקבל מידע שיווקי

      ×